Шепетівські випускники шкіл обирали майбутні професії
27 вересня 2019 року спеціалістами Шепетівська міськрайонна філія Хмельницького обласного центру зайнятості організовано і проведено інтерактивний профорієнтаційний захід «Подорож в світ професій»  в приміщенні Шепетівського міського будинку культури.
Основною метою заходу була можливість зорієнтувати майбутніх випускників загальноосвітніх шкіл у виборі професії, допомогти обрати життєвий шлях, показати важливість правильного вибору конкурентоспроможної професії на ринку праці, розібратися у власних інтересах, можливостях та нахилах.
Фахівці служби зайнятості ознайомили школярів з професіями, які користуються попитом на сучасному ринку праці, з формулою правильного вибору фаху та помилками, які можуть трапитись при виборі професійного майбутнього.
На цьому заході довелось побувати представниці кафедри теплоенергетичних установок теплових і атомних електростанцій теплоенергетичного факультету КПІ ім. Ігоря СІКОРСЬКОГО Беднарській Інні Станіславівні. Вона наголошувала, що енергетика – це найважливіжа газуль України. Як зазначав в своєму інтерв’ю Білл Гейтс:
“Випускники мене часто просять дати якийсь кар’єрну пораду. Мені пощастило, що моя юність припала на початок цифрової революції і у нас була можливість сформувати цю сферу. Якби мені довелося починати свій кар’єрний шлях сьогодні і шукати рівну ІТ за можливостями галузь, то я б розглянув наступні 3 напрями:
1) Енергетика, так як для того, щоб позбутися від злиднів і протистояти кліматичним змінам, нам буде потрібно чиста, доступна і надійна енергія.
2) Штучний інтелект, так як він дозволяє збагатити наше життя.
3) Біотехнології, так як вони сприяють продовженню життя і розвитку медицини”
Атмосфера заходу була захопливою і доброзичливою. В даному заході взяли участь 550 учнів ЗОШ міста та району.
Шепетівська міськрайонна філія Хмельницького обласного центру зайнятості
 000004 000003 000002

4 Attachments